Skoldatateket

På Skoldatateket kan du som pedagog få stöd med tekniska hjälpmedel om du har elever med olika inlärningssvårigheter. Det kan exempelvis röra sig om läs- och skrivsvårigheter, dyslexi och ADHD.

Hjälpen finns till för alla sorts pedagoger i grundskola, gymnasium, grundsärskola och gymnasiesärskola. Stöd och rådgivning är kostnadsfritt.

Skoldatateket erbjuder:

• specialpedagogisk rådgivning
  • visning av och utbildning i hjälpmedelsprogram för skolpersonal
  • visning och anpassning av verktyg för enskilda elever
  • korttidslån av program för att testa före inköp
  • pedagogisk support i samband med korttidslån
  • tematräffar och workshops
  • läromedelsutställningar

Skoldatatekets personal kan komma på besök ute på er skola om du bokar tid. Det går också att besöka Skoldatateket i deras egna lokaler. Skoldatateket har nya lokaler som ligger i Hemmestaskolans bibliotek. Vi träffas efter överenskommelse och nås på sprakoteket@varmdo.se och skoldatateket@varmdo.se

Läs även mer om olika hjälpmedel och stöd på www.skoldatatek.selänk till annan webbplats, den gemensamma sidan för alla Sveriges skoldatatek.

Senast publicerad: 2017-10-30