Talande webbLyssna

Trafikstörningar i Värmdö

På den här sidan informerar vi om aktuella trafikstörningar och trafikarbeten i kommunen.

Signalreglering på Skeviksvägen samt trafikstörning på Dianavägen Gustavsberg

2018-05-09

  • Signalregleringen för VA-arbetet längs med Skeviksvägen från Gustavsberg till Skevik planera att kunna tas bort vecka 28.
  • På måndag m​orgon den 14/5 påbörjas schaktarbeten för VA-serviser längs med Dianavägen 1 och 2 (länk till annan webbplatsse länk nedan). Det innebär att all trafik som ska in på Dianavägen måste köra in från Skeviksvägen. Dock ej boende på Dianavägen 1 som tar sig in från Lagnövägen som vanligt.
    Dianavägen avstängda vägavsnitt

Information om Trafikverkets planerade avstängning av körfält på Värmdöleden

Den 26 april planerar Trafikverket att stänga av ett körfält på väg 222 i riktning mot Nacka och Värmdö. Sedan tidigare är ett körfält avstängt förbi bygget i riktning mot Stockholm.

Avstängningen av körfälten ska bidra till ökad säkerhet för dem som bygger Trafikplats Kvarnholmen.

Busstrafiken har fortsatt egna körfält.

Läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trafikinformation kring ombyggnation av Gamla Skärgårdsvägen vid Strandvik

Upphandlingen av entreprenaden för ombyggnationen av Gamla Skärgårdsvägen vanns av R&R Markentreprenad och startades i januari 2018.

Ombyggnationen kommer pågå till hösten 2018. Del av Gamla Skärgårdsvägen kommer också att vara enfilig och styras med trafikljus med planerad start 3 mars. En del byggtrafik kommer då att trafikera sträckan.

Med en planerad start under vecka 11 kommer också JM AB att påbörja markarbete för byggnationen i enlighet med detaljplan för Strandvik. Detta kommer också att påverka trafiken då en bygginfart väster om Villa Strandvik kommer att iordningställas.

Trafikförbättring i Mölnvik

Vecka 14 påbörjades färdigställandet av vägarbetena efter vinterns uppehåll. Arbetet planeras vara färdigt i början av juni. På Fenix väg och Afrodites väg kommer det dagtid alltid vara två körfält öppna, ett för trafik in på Fenix väg/Afrodites väg från Skärgårdsvägen och ett körfält för trafik i motsatt riktning. På Skärgårdsvägen kommer det dagtid alltid vara två körfält öppna i vardera riktningen.

Tack för att ni har tålamod med att det under en period kan vara begränsad framkomlighet.

Läs mer här

Mer information

För mer information om vägarbeten i Stockholmsregionen gå in på Trafiken.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad: 2018-05-16