Talande webbLyssna

Bussresa för tonårsföräldrar

Fotspår i sanden

Häng med oss i tonåringarnas fotspår! Vi guidar dig som förälder genom tonåringarnas Värmdö.

Höst och vår bjuder Värmdö kommun, Ung i Värmdö, Polarna Värmdö, Värmdöpolisen och nattvandrarna dig som tonårsförälder på en annorlunda resa. Under en kväll får du åka buss i tonåringarnas fotspår. Du får information om var ungdomarna brukar hänga, vad de brukar göra och information om olika arrangemang som anordnas för tonåringar i Värmdö. Bussresan har blivit prisbelönt av IQ-initiativet och sedan starten 2013 har över 300 föräldrar åkt med.

Vad händer under resan?

Vi åker runt med buss i Gustavsbergsområdet och dess närhet. Du blir guidad av fältverksamheten Polarna som berättar vad våra ungdomar gör om kvällarna och var de hänger. Tillsammans med polisen presenteras de senaste siffrorna om hur vanligt det är med alkohol, droger och andra brott bland Värmdös ungdomar.

Resan avslutas på Träffpunkten 222:an, där det serveras varm dryck med tilltugg. Du får en presentation om vilka mötesplatser som finns för tonåringar och vilka aktiviteter som kommunen erbjuder våra unga. Under kvällen får du även information om nattvandring, ungdomsmottagningen och stödcentrum för unga brottsutsatta.

Kvällen avslutas senast kl 20.45.

När går nästa busstur?

Vi kommer att annonsera i god tid innan nästa tonårsresa äger rum. Ytterligare information och anmälningsformulär kommer du även att kunna hitta på denna sida.

Senast publicerad: 2018-08-15