Talande webbLyssna

Styrmannen

Styrmannen ligger i Lugnet, Gustavsberg, i nya fina lokaler som är specialanpassade efter målgruppen. Verksamheten har tre olika inriktningar.

Närmiljön

Verksamheten är belägen i en fantastisk närmiljö med skog och mark runt knuten. I direkt anslutning till Styrmannen finns många fina lättillgängliga gångstråk.

I verksamhetens rymliga och vackra trädgård kan du njuta av årstidernas växlingar och det är lätt att ta sig fram längs trädgårdens gångar.

Allmänna kommunikationer till och från verksamheten är goda vilket gör det enkelt för oss att ta oss ut på olika utflykter.

Styrmannen har tre inriktningar

Skärgårdsverkstan

Skärgårdsverkstan vänder sig till dig med stora och omfattande vård- och omsorgsbehov eller som har behov av kontinuitet och tydlig pedagogik.

Här får du uppleva och delta i upplevelsebaserade aktiviteter som bakning, högläsning, musikpedagogik, media och data, men även uppleva och vara i något av våra fina sinnesrum. Du kommer också att utöva konst, kommunikationsträning samt återvinning och utflykter.

Vi ser vikten av en god hälsa och jobbar med friskvård och hälsosamt levnadssätt. Styrmannen har även ett nära samarbete med LSS-hälsan när det gäller sjukgymnastik och specialanpassningar.

Mohikanen

Är du intresserad av hantverk och trädgård eller vill du arbeta i ett kök? Är du vuxen och har en utvecklingsstörning? I så fall är Mohikanen helt rätt för dig. På Mohikanen har du möjlighet att sy, sticka, trensa flaskor och korgar, måla och skapa med lera samt arbeta i vår utemiljö med uppgifter som trädgårdsarbete där vi planterar och arbetar säsongsbetonat.

Vi utför lättare snickeriarbeten i vår lokal och omgivning  och du kan även utföra en del vaktmästaruppdrag. Om du har intresse av att arbeta i kök så kan vi erbjuda dig att arbeta i vårt mottagningskök som förser hela vår verksamhet med lunch.

På Mohikanen är du en del av en social gemenskap och tillsammans samtalar vi mycket om det som sker i gruppen men även om händelser som sker i samhället i stort.

Fasetten

Fasetten vänder sig till dig med autismspektrumtillstånd med ett utmanande beteende och som har extra stort behov av tydliggörande pedagogik och en välstrukturerad vardag.

I den här gruppen är du till stor del ute och hjälper till i kommunen, bland annat med att hämta och lämna internpost på olika förskolor, handla och sopsortera.

Här har du även aktiviteter som musik, bad, bakning, data och sjukgymnastik samt utflykter enligt ett individuellt strukturerat schema. I personalgruppen jobbar vi med ett lågaffektivt bemötande för att bemöta dig på bästa sätt och använder oss av Ipads i arbetet för att hjälpa dig att göra din dag ska bli så begriplig som möjligt.

Senast publicerad: 2017-04-27