Tyck till
Talande webbLyssna

Avfall och återvinning

Illustration jordglob recycling

Här hittar du information om hur du sorterar ditt avfall, var det ska lämnas och vilka bestämmelser som gäller. Återvinn och återanvänd så mycket som möjligt och släng ditt farliga avfall på rätt ställe.

Aktuellt just nu

 

Sigill Natur & Miljöboken

Natur & Miljöboken

Värmdö kommun stöttar utgivandet av Natur & miljöboken som är ett aktuellt, roligt och pedagogiskt läromedel inom miljö och hållbar utveckling.

Natur & Miljöboken har delats ut gratis sedan 1993 och är en tredelad läromedelsserie som riktar sig till årskurs 4, 5 och 6. Varje steg är anpassat för kursplanen och kunskapsnivån för respektive årskurs och utgör tillsammans en en heltäckande miljöutbildning för mellanstadieeleverna.

Vill du veta mer om Natur & Miljöboken besök Svenska Kunskapsförlagets hemsidalänk till annan webbplats

Vintertips för matavfallskärlet

Nu börjar det bli kallt ute och vintern är här. Förutom att snöröja och halkbekämpa runt sopkärlen finns det några saker att tänka på när det gäller matavfallssorteringen.

Att tänka på vintertid:

  • Stäng alltid påsen ordentligt. Om du stänger påsen hindrar du att matavfallet trillar ut i kärlet och fryser fast.
  • Låt matavfallet rinna av ordentligt i vasken innan du lägger det i matavfallspåsen. Torra påsar fryser inte fast lika lätt som blöta.
  • Du kan lägga lite hushållspapper eller använda, ofärgade servetter tillsammans med matavfallet för att suga upp kvarvarande vätska.
  • Lägg en tom matavfallspåse i botten på kärlet för att minska risken att påsarna fryser fast.

Resultat enkät avfallshantering

En enkät om kommunens avfallshantering skickades i september till 300 slumpvis utvalda kunder från kommunens register. Nedan kan du ta del av resultatet från enkäten.

Information om resultatsammanställning (pdf 1 sid)

Resultatsammanställning (pdf 85 sid)

Se en film om återvinning

 

Senast publicerad: 2018-03-13